Disponible el vídeo de la I Trobada d’Espais d’Atenció Ciutadana de l’administració local i AOC 

El passat 22 de novembre, el Consorci AOC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, va organitzar la primera trobada adreçada als espais d’atenció ciutadana de les administracions locals. 

Aprofitant l’Espai Mataró Connecta de l’Ajuntament de Mataró, com a model innovador de relació amb la ciutadania, es va convidar a responsables i tècnics dels espais d’atenció ciutadana a visitar l’espai i compartir experiències i bones pràctiques. Podeu recuperar el vídeo de toda la jornada.

La jornada es va iniciar amb una exposició sobre el servei “El meu Espai” com a carpeta interadministrativa que permetrà l’obtenció telemàtica del padró, a càrrec d’en Rubén Jericó, cap de servei de l’AOC.  

Tot seguit es va realitzar un debat entorn les “Entitats de Registre idCAT” moderat per l’Anna Giné, cap del servei de l’AOC,  i presentació d’un cas d’ús de promoció de l’idCAT “Porta el teu portàtil”, per part de Diego Belmonte, cap de l’ Espai Mataró Connecta.  

En la segona part de la trobada es va realitzar una taula rodona amb diferents experiències d’èxit i moderada per Marta Arderiu, Subdirectora de Transformació Digital i Serveis de l’AOC. La taula va comptar amb la participació de diferents responsables d’espais d’atenció ciutadana com: 

Almudena Gutiérrez, cap de l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert de  l’Ajuntament de la Garriga, amb la presentació del model d’atenció especialitzada que han implantat a l’ajuntament.  

Maite Selva, cap del Departament d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, amb l’exposició  del model eMAP, com nou espai de relació amb les persones. 

Gemma Foj, cap de servei d’Atenció ciutadana, Padró i Informació al consumidor de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, amb la presentació d’un cas d’èxit de simplificació en la tramitació dels ajuts per menjador. 

Diego Belmonte, cap del servei Espai Mataró, amb la descripció del model que han posat en marxa per potenciar l’ús de les notificacions electròniques i la interoperabilitat. 

I Anna Bruy, cap de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament d’Alella, amb un cas pràctic d’implantació del servei Representa. 

Finalment, la trobada va concloure amb l’exposició d’un nou projecte de creació d’un portal de dades dels espais d’atenció ciutadana per part d’en David Lobato, responsable del Departament de Processos i Qualitat de l’Ajuntament de Sitges, Gemma Foj,  cap de servei d’Atenció ciutadana, Padró i Informació al consumidor de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Beatriu Tudel, responsable de la Unitat de Dinamització i Assessorament al Territori de l’AOC. 

Fruït d’aquestes exposicions, els assistents van poder conèixer de primera mà les bones pràctiques que s’estan duent a terme amb l’objectiu de transformar l’organització municipal per donar un millor servei a la ciutadania. 

Trobareu disponible el vídeo de la jornada al canal YouTube