Inici | Reconeixements

Avancem cap a un país digital

L’AOC atorga cada any els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital en base a la metodologia de l’Índex de Maduresa Digital

 

L’acte de lliurament de la IX edició se celebrarà el 2 de juliol a Salou

 

Per què és necessari aquest reconeixement?

Per posar en valor l’excel·lent feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per impulsar conjuntament un país digital i obert.

L’Índex de Maduresa Digital: una iniciativa innovadora

L’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori és una iniciativa innovadora i singular, tant a nivell estatal com internacional. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades objectivables.

Com mesurem?

Avaluem amb rigor

Ens basem en una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades de qualitat i contrastables.

Procés obert

La metodologia s’ha co-dissenyat amb experts de gestió pública. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.

D’on treiem les dades?

Les fonts d’informació són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. En l’àmbit de Transparència hem utilitzat les dades obertes del Mapa Infoparticipa (UAB).

Index de maduresa digital 2022

Amb aquesta metodologia mesurem el grau de maduresa digital de la teva administració local. Diposes d’informació rigorosa per conèixer el teu estat de situació, els teus punts forts i els àmbits de millora. I, a més, et podràs comparar amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.