Millorem la informació a la ciutadania dels serveis i drets digitals amb bàners informatius

Des de fa uns mesos a l’AOC estem treballant per a impulsar l’ús de bàners informatius a les capçaleres d’alguns dels nostres serveis. Ho fem amb un doble objectiu, promoure l’ús dels serveis públics digitals i alhora fomentar la pedagogia dels drets que té la ciutadania quan es relaciona amb les administracions públiques. Val a dir que globalment és una actuació senzilla, pràctica i ràpida, i que amb gairebé zero costos, pot arribar a moltes persones.

Ja una entrada del passat 25 de novembre (veure detall) us explicàvem una primera experiència reeixida d’ús d’un bàner per a fomentar la sol·licitud del vot per correu a les eleccions al Parlament de Catalunya mitjançant idcatMobil, però també us anunciàvem una segona prova pilot que havíem començat: el foment de l’accés a “El meu espai” mitjançant un bàner informatiu als serveis de govern obert (Seu-e, transparència i dades obertes).

Després d’unes setmanes amb el bàner actiu a continuació us passem a donar més detalls del resultat.

Imatge del bàner promocional incorporat

El bàner es va activar als ajuntaments de Riells i Viabrea, Sant Celoni i Sant Just Desvern, als Consells comarcals de l’Alt Empordà i del Pla d’Urgell i al propi Consorci AOC.

El període de les proves fou del 23 de novembre de 2021 a 1 de febrer de 2022.

El total d’interaccions fou de 589 clics totals. Gairebé el 70% dels clics (397) han suposat accedir a “El meu Espai”, mentre que prop d’un 30% (192), han tancat el bàner (i per tant no els tornarà aparèixer).

Valoracions:

Tot i ser una prova d’un abast reduït i per un període curt de temps, des de l’AOC estem molt satisfets amb els resultats obtinguts i creiem que cal seguir apostant per a fomentar aquesta nova forma de comunicar basada en un bàner atractiu, focalitzant-nos en promocionar els propis serveis digitals de l’ens, i els drets digitals de la ciutadania.

Amb aquest context el proper 15 de febrer des de l’AOC activarem del bàner als més de 600 ens que disposen del “El meu Espai, i que alhora el tenen directament redirigit des de l’ítem “El meu espai personal” del portal de transparència.

També ampliarem la publicació del bàner en els entorns de tramitació a la nova versió de l’e-TRAM  (ja a producció i amb més de 200 ens que ja disposen de la seva solució migrada al nou entorn (enllaç per a més informació sobre e-TRAM 2.0).

I si no m’interessa disposar del bàner ?

Si un ens no vol disposar del bàner actiu (o per contra no el té activat per defecte i vol activar-lo), és molt senzill. Només cal entrar al menú dels serveis de govern obert (rol editor), i accedint a “personalitzar transparència” / bàner, podrà activar-lo o desactivar-lo per a que no aparegui al seu portal.

Esperem que aquesta nova funcionalitat per a promocionar serveis de transformació digital  la ciutadania us engresqui, i en futures entrades d’aquest blog us anirem ampliant la informació de resultats i accessos a “El meu espai” de la ciutadania a partir del bàner.

X