Quants diners estalvies amb l’ús de l’administració digital?

Estalvi econòmic

Alguna vegada us heu preguntat quin estalvi econòmic suposa l’ús dels serveis de l’administració digital en comptes de tramitar els procediments de la forma tradicional?

Sí, sí. Ens referim a l’administració presencial, la del paper i les cues interminables; la del #TotsSouSospitosos d’haver-la mort però que encara continua viva… Us enrecordeu, oi?

Fa temps que a l’AOC ens vam fer aquesta pregunta i, en no trobar una resposta prou satisfactòria, vam posar fil a l’agulla i vam desenvolupar la nostra pròpia metodologia de càlcul d’estalvis que comporta l’ús de l’administració digital. Una metodologia que:

  • Avalua amb rigor els estalvis econòmics i de temps que suposa l’ús dels serveis digitals que des de l’AOC oferim al conjunt de les administracions públiques catalanes
  • Permet calcular els estalvis associats a l’ús de l’administració digital respecte a la administració presencial, tant des del punt de vista dels ciutadans i les empreses, com des de les pròpies oficines de l’administració
  • La metodologia es pot aplicar a qualsevol sistema propi de gestió integrat amb serveis AOC o a solucions similars d’administració digital.

Us avancem un tast de la taula d’estalvis econòmics obtinguts per a cada tipus d’actuació.

Servei Estalvi Ciutadà
(per tràmit)
Estalvi Administració
(per tràmit)
Estalvi total
Tramitació electrònica (eTRAM) 12,1 € 6,1 € 18,3 €
Factura electrònica (eFACT) 5,5 € 6,8 € 12,3 €
Notificació electrònica (eNOTUM) 2,9 € 12,1 € 15,0 €
Tramitació interadministrativa (EACAT Tràmits) n/a 11,1 € 11,1 €
Intercanvi de dades entre AAPP (Via Oberta) 1,3 € 3,3 € 4,6 €
Tramitació intra administrativa (Valisa) n/a 11,1 € 11,1 €
Repositori i arxiu documental (DESA’L i iArxiu) n/a 2,2 € 2,2 €
Tauler d’edictes electrònic (eTauler) n/a 5,0 € 5,0 €

Voleu conèixer de forma exhaustiva com es realitzen els càlculs d’estalvis de l’administració digital? Us ho expliquem en el del projecte “Estalvi econòmic i de temps generat per l’ús de l’administració digital” del nostre laboratori. 

El @jordigraells, director general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat ja ho ha fet via Tuiter i també us convida a entrar-hi! 

X