Representa permet sol·licitar representacions per part del representant sense documentació adjunta

El Registre Electrònic d’Apoderaments ofert pel Consorci AOC, fins ara, només permetia la inscripció de representacions sense documentació adjunta, quan era a instància de poderdant, amb l’acceptació posterior del representant. A partir d’ara, es permetrà també la creació d’inscripcions a instància de representant sense documentació adjunta (amb acceptació posterior del poderdant) tant des del portal d’empleat com des del portal de ciutadania.

Aquesta nova funcionalitat permetrà ampliar les representacions que es poden inscriure sense documentació adjunta, tot evitant els inconvenients que provoca la necessitat d’adjuntar documentació que refrendi la representació (com fins ara): format del document, temps de validació, dificultat de verificació d’autenticitat, etc.

El representant podrà sol·licitar la inscripció d’una representació i no caldrà que adjunti obligatòriament documentació. D’aquesta manera,

  • si s’adjunta documentació que refrendi la representació: aquesta passarà a l’estat “Pendent de validació” i quedarà pendent que un usuari validador de l’administració pública revisi la documentació i decideixi si la representació és vàlida o no.
  • si no s’adjunta documentació: aquesta passarà a l’estat “Pendent d’accepció” i quedarà pendent que el representant accepti la representació.

Aquesta nova funcionalitat, suposarà un estalvi de temps i inconvenients, tant per part de la ciutadania (a l’hora d’adjuntar la documentació en format electrònic correcte) com per part de les administracions públiques (en la revisió de la documentació adjunta).

Aquesta funcionalitat estava operativa a nivell d’integració des del passat mes de juny, i ara ja estarà possible també des dels portals, a partir del pròxim dimecres 11 d’octubre.

Podeu consultar l’operativa concreta a: “Com sol·licito la inscripció d’una representació?