VideoActa: un nou sistema de gestió d’actes municipals

CameraLa llista d’ajuntaments que han confiat en VideoActa com a sistema de gestió d’actes municipals no deixa de créixer, amb les últimes adjudicacions de Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Blanes.

El sistema VideoActa combina l’enregistrament en vídeo dels plens municipals amb el document acta en format electrònic, tot signat electrònicament amb el certificat digital o el DNI electrònic del secretari de l’entitat local per donar fe legal de l’acte.
Les capacitats inherents a VideoActa optimitzen el treball dels secretaris generals en l’elaboració de les actes municipals, a més d’ajudar els departaments de premsa a organitzar els continguts audiovisuals dels plens i facilitar l’accés de la premsa als mateixos, permetre a ciutadans i empreses accedir als continguts de les decisions municipals i oferir nous serveis de Societat de la Informació als ciutadans.

Quant al procediment per a la gravació del vídeo, es realitza a través d’una senzilla interfície d’usuari que permet marcar els moments de la gravació on comença cada punt de l’ordre del dia del ple, generant-se la VideoActa de manera automàtica així com la integració entre el vídeo del ple i el document acta del mateix. Posteriorment, el secretari de l’Ajuntament signa la VideoActa mitjançant el seu certificat digital o el DNI electrònic, generant-se així el material que s’emmagatzemarà en un gestor documental i al qual es tindrà accés públic des del portal municipal.

Com a part del portal de reproducció, cal destacar la possibilitat de seguir el ple via streaming en temps real mentre són gravats amb VideoActa.

VideoActa es converteix, per tant, en un instrument que facilita a la ciutadania l’accés permanent a la informació pública dels processos administratius, de manera que contribueix a enfortir els principis de Govern Obert com la transparència, la participació i la col·laboració.

Per a més informació sobre VideoActa podeu consultar el següent article de La Gaceta Tecnológica: VideoActa

X