“En època de crisi, la construcció de l’Administració electrònica s’ha de focalitzar en l’eficiència”

Joan A. Olivares, director gerent del Consorci AOC, entrevistat a Radio web Socinfo d’actualitat TIC

El director gerent del Consorci AOC va ser entrevistat amb motiu de l¿èxit de la jornada “La notificació electrònica: una mesura per a l’eficiència en temps de crisi” celebrada a principis de juliol al CosmoCaixa de Barcelona.

Segons Olivares, la gran assistència de públic va deixar clar que la notificació electrònica genera gran expectativa ja que es veu directament com una mesura d’eficiència. “És una gran oportunitat d’estalvi en els temps que corren ja que la notificació electrònica millora l’eficiència. És lògic que les administracions públiques se’n preocupin”. En aquest sentit, algunes administracions ja estan regulant la seva obligatorietat (Agència Tributària, Trànsit, etc.) establint com a canal únic l’electrònic (i, a conseqüència d’això, la fase de notificació és electrònica).

Des del punt de vista jurídic, Olivares va destacar que ” el repte important és el consentiment del ciutadà. Aconseguir que el ciutadà accedeixi a que se li practiqui la notificació electrònica és un dels elements de major rellevància jurídica perquè pugui tenir els efectes administratius que ha de tenir”.

Respecte a l’ e-NOTUM, el servei de notificacions electròniques del Consorci AOC, el director gerent va explicar que fan servir una estratègia de “complitut” respecte a l’accés al servei, ja sigui a través de serveis web o a través d¿unes pantalles posades a l’extranet oberta al sector públic (EACAT) perquè les organitzacions més petites que no puguin consumir serveis web puguin introduir les notificacions a través d’interfície humana. El director gerent va destacar que enguany el Consorci AOC vol introduir una innovació en el sistema: la notificació fins ara només es feia mitjançant signatura electrònica i “ara ho farem amb accés a través d’una paraula de pas d’un sol ús que faciliti més la penetració de la notificació a la ciutadania ja que la farà més usable i flexible. Ens han dit els usuaris que això farà que s’incrementi l’ús progressivament”.

Joan A. Olivares va acabar l¿entrevista destacant que en èpoques de crisi la construcció de l’Administració electrònica global de cara a un ciutadà genèric que té múltiples necessitats ha de donar pas a focalitzar en eficiència, localitzar els projectes més eficients des del punt de vista d’estalvi econòmic i trobar les mesures en les que l’ús de mitjans electrònics puguin facilitar el desenvolupament d’activitat econòmica. “Crec que cal focalitzar i això, a més, ho podrà demostrar l’aportació de l’Administració electrònica en aquests temps”.

Des de l’enllaç següent, podeu escoltar l’ entrevista completa a Joan A. Olivares, director gerent del Consorci AOC.

X