L’AOC participa en el nou pla estratègic d’Arxius 2023-2030

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, el subdirector general d’Arxius i Gestió Documental, Joaquim Borràs, i el president de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya, Francesc Giménez, han presentat el pla estratègic “Arxius 2030. Pla d’arxius i gestió documental de Catalunya”.

Es tracta d’un instrument transversal mitjançant el qual el Govern farà possible que els arxius i els seus professionals s’adaptin als canvis de paradigma de la societat actual amb l’avenç tecnològic, posant una mirada de futur, en el context de l’Agenda 2030.

El pla, amb un marcat caràcter estratègic, va ser aprovat pel Govern de la Generalitat el passat el 25 de juliol. Impulsat pel Departament de Cultura, s’ha elaborat en col·laboració amb el Departament de la Presidència i els departaments competents en matèria de polítiques digitals, a més de la participació ciutadana i del sector professional.

En aquest sentit l’AOC participa com a actor de suport per promoure el model marc de gestió documental en el context de l’Administració digital i la gestió de la informació. Aquest model marc inclou la governança de les dades (planificació, producció i gestió), l’accés a la informació i la transparència amb respecte per la protecció de les dades de caràcter personal per tal de garantir els drets de la ciutadania.