L’AOC participa a la presentació de l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya a Lleida

Lleida ha acollit la segona presentació de l’Agenda Digital dels Municipis a Catalunya, un instrument promotor i facilitador per a la concreció d’estratègies, plans, i projectes de transformació digital de manera conjunta i compartida dels municipis. És un document que serveix d’agenda tipus per tal que els ajuntaments puguin elaborar la seva pròpia agenda digital.

L’Agenda Digital de Catalunya és una eina que desenvolupa el Pacte Nacional per a la Societat Digital (PNSD), signat el 24 d’octubre de 2016 pel Govern de la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Localret, amb l’objectiu d’unir esforços i sumar sinèrgies i recursos per donar millor resposta a la ciutadania i a les administracions i situar Catalunya com a referent internacional davant els reptes de la revolució digital.

En aquest sentit, el Consorci AOC participa a l’Agenda Digital de Catalunya com a ens responsable de l’impuls de l’eix d’administració digital i govern obert, un dels cinc eixos que recull el PNSD.

L’acte de presentació de l’Agenda Digital de Catalunya ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que ha donat la benvinguda i del Director General del Consorci Localret, Andreu Francisco, que ha presentat l’Agenda. El director gerent de l’AOC, Santi Gallardo, ha participat a la taula rodona “La col·laboració entre les administracions, clau per a la transformació digital dels pobles i ciutats” ha destacat ha destacat la importància del treball col·laboratiu entre les administracions catalanes per assolir un país digital.

El contingut de l’Agenda és el resultat d’un procés d’anàlisi, reflexió i debat compartit per més d’una vuitantena de persones de 43 ajuntaments de tot el país. Té com a objectiu articular la transformació digital dels municipis de Catalunya per afrontar els reptes de present i futur, per assolir majors cotes de qualitat en els serveis oferts, eficiència en la gestió dels recursos públics i satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l’administració, amb la voluntat de construir consensos i compartir objectius comuns.

L’Agenda també generarà espais de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats dels municipis per a la digitalització global dels pobles i ciutats.

Podeu consultar tota la documentació de l’Agenda Digital de Catalunya al web de Localret.

X