“Fengshui Digital” per endreçar i protegir les dades digitals de la ciutadania

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), a través del programa Internet Segura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber) i amb la col·laboració de diversos ajuntaments, llança la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana.

L’estiu es presenta com un bon moment per endreçar les nostres dades i la informació que hem anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-la; a partir d’aquesta idea neix la campanya Fengshui Digital. Una proposta transformadora per una part del dia a dia a través de l’ordre i de mètodes útils que els facilitaran la gestió de la informació, de les contrasenyes i de les incidències tecnològiques habituals, com pot ser la migració d’informació entre dispositius.

Així doncs, a través del Fengshui Digital es posa a l’abast de tothom una sèrie de materials divulgadors com articles, podcasts, un kit per crear credencials robustes i metodologia per endreçar i protegir les dades, i tot això està recollit en una pàgina web de la campanya per facilitar l’accés a tots els recursos disponibles per a un bon emmagatzematge i manteniment de les dades personals. El materials s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes d’Internet Segura i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través de les etiquetes: #FengshuiDigital i #DadesSegures.

Els ajuntaments, difusors actius de la campanya

Però no només la sensibilització és important, com la construïm entre tots els actors de la societat és també un pilar fonamental en l’estratègia de ciberseguretat del país. Per aquest motiu, la campanya compta amb la col·laboració de les administracions locals, agents actius i essencials per fer arribar la ciberseguretat a la ciutadania; en concret, els ajuntaments d’Amposta, Manlleu, Molins de Rei, Mollerussa, Sant Feliu de Guíxols, Sant Sadurní, la Seu d’Urgell i Valls en són ens impulsors, tenint en compte la representativitat de cadascuna de les vegueries, i són punts de referència en l’àmbit de digitalització de l’administració local.

La participació en el Fengshui Digital és oberta a la resta d’ajuntaments, tot i que les viles i ciutats que inicien ara la campanya faran seguiment de les accions per a la millora contínua de la integració de la cultura de la ciberseguretat a la societat.

X