L’AOC rep una delegació de països dels Balcans per compartir experiències en transformació digital

La directora gerent del Consorci AOC, Àstrid Desset, el subdirector d’Estratègia i Innovació, Miquel Estapé i el director de Tecnologia, Ruben Cortés, han rebut una delegació de països de la zona dels Balcans Occidentals per compartir l’experiència i la tasca de l’AOC en l’àmbit de l’administració digital.

La visita de la delegació balcànica ha estat organitzada per la Regional School of Public Administration (ReSPA), organització regional creada l’any 2010 conjuntament entre la Comissió Europea i les administracions dels Balcans Occidentals, gestionada i governada per cinc membres: Albània, Bòsnia i Hercegovina, República de Macedònia del Nord, Montenegro i Sèrbia, mentre que Kosovo n’és beneficiari.

Àstrid Desset ha explicat què és i què fa el Consorci AOC per facilitar serveis digitals de qualitat a tots els ens públics de Catalunya. Va comentar que “l’administració electrònica no seria possible sense un sistema de confiança, tant del ciutadà cap a l’administració, com de l’administració cap al ciutadà, i per això l’AOC és una entitat prestadora de serveis de confiança i identitat digital”. Una altra de les activitats nucli de l’AOC és la interoperabilitat que permet compartir entre administracions més de 85 milions de dades a l’any.

A continuació, en Miquel Estapé ha explicat més en detall els sistemes d’identitat digital que s’ofereixen a treballadors públics, electes i ciutadania, detallant el procés d’obtenció d’una identitat digital mitjançant videoidenticació. També ha explicat la plataforma comuna de govern obert que s’ofereix a tots els ens locals sense cost i amb molta informació carregada automàticament pel Consorci AOC.

Finalment, en Rubén Cortés ha explicat l’estratègia de migració dels serveis que ofereix l’AOC al núvol públic i híbrid per garantir escalabilitat, robustesa i màxima disponibilitat.

Els assistents a la reunió van poder debatre sobre aquests temes i exposar com estan afrontant projectes similars de transformació digital.

X