Informe de l’activitat de l’AOC (gener 2018): I think my spaceship knows which way to go

Comencem l’any 2018 amb bones perspectives per a molts dels serveis del Consorci AOC. I ho demostra el fet que el servei e-NOTUM ha assolit el seu rècord absolut amb quasi 147 mil tramitacions dutes a terme. Entre els ens més actius destaquen l’Organisme de Gestió Tributària i la Generalitat, que s’han repartit el 61% de les notificacions. Tot seguit trobem els ajuntaments de Barcelona (quasi nou mil) i Girona (més de tres mil).

Un altre servei que va per bon camí és el de tràmits interadministratius (EACAT), que va superar els 81 mil, quasi bé el doble que el gener de l’any passat. Entre els ens que més trameses van enviar trobem la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Agència Catalana de l’Aigua.

També ha estat un bon mes per a Via Oberta que ha sumat quasi tres milions d’intercanvis. Tenint en compte aquest resultat, s’ha superat en més d’un milió el total del gener de 2017.  El servei més consultat continua sent el de renda (16% del total), seguit de prop pel padró municipal d’habitants i l’adreça electrònica viària (un 14% ambdós). La finalitat de la majoria de les consultes ha estat per a la concessió d’ajuts, subvencions i beques (38%).

Pel que fa a l’e-TRAM, mai abans s’havien dut a terme 16 mil tramitacions en un mes de gener (el 88% de les quals corresponen a la instància genèrica). Els ens que més han fet servir l’e-TRAM han estat els ajuntaments de Roses, Palafrugell i la Roca del Vallès.

Encara que no ha arribat a cap rècord, també ha tingut una bona entrada e.FACT, que ha superat en 51 mil les factures gestionades el gener de l’any passat. Per tipus d’ens, els més actius han estat els ajuntaments amb el 40% de les factures; l’Institut Català de la Salut és l’ens que més factures electròniques rep (33.790).

Aquest mes tots els serveis del Consorci AOC han gaudit d’un nivell òptim de disponibilitat, amb una mitjana del 99,72%.

Mitjançant l’enllaç següent, podeu accedir a l’informe complet de les dades d’activitat dels serveis. Gener 2018.

X