1 de cada 5 europeus va desar arxius al núvol el 2014

Un de cada cinc residents de la UE va pujar els seus fitxers al núvol d’emmagatzematge digital  el 2014, segons les dades publicades per l’oficina comunitària d’estadística, Eurostat.

En concret, el 21% de la població de la UE entre 16 i 74 anys va recórrer al núvol per desar arxius com fotografies, documents, música o vídeos. En canvi, el percentatge de persones que també van compartir arxius a través del cloud baixa al 15%, segons s’indica al gràfic d’Eurostat:

Eurostat2014

L’Estat membre amb la major proporció de persones que utilitzen serveis al núvol per desar arxius va ser Dinamarca (42%), seguit pel Regne Unit (38%), Luxemburg i Suècia (35%) i els Països Baixos (34%). Els mateixos països, a més d’Estònia, també van registrar els nivells més alts d’ús de serveis en el núvol per compartir arxius (entre 22% i 29%). Menys d’un de cada deu persones a Polònia, Lituània i Romania utilitzen serveis en el núvol per guardar o compartir arxius.

El percentatge d’ús del núvol augmenta entre la població més jove de la UE. Aproximadament un terç dels joves entre 16 i 24 anys va desar arxius al núvol, fet que representa més de tres vegades superior a la proporció de persones d’entre 55 i74 anys que fan ús d’aquest tipus de serveis (35% enfront del 10%). De la mateixa manera, la població més jove va fer major ús de l’espai d’emmagatzematge a Internet per compartir arxius, un 25%, enfront el 6% registrat a la franja d’edat de 55 a 74 anys.

L’article publicat per Eurostat també recull dades relatives a l’ús d’Internet . Gairebé dos terços dels ciutadans de la UE (65%) utilitzen Internet cada dia o gairebé cada dia, i al voltant de la meitat de la població (51%) utilitza Internet fora de casa o la feina, des d’ordinadors portàtils o dispositius de mà.

Mentre cada vegada més usuaris es connecten a la xarxa de manera quotidiana a la regió, el percentatge de gent que mai ha utilitzat Internet mostra un descens del 43% el 2006 al 18% el 2014. Alguns exemples destacats on la població no s’ha connectat són Romania (39%), Bulgària (37%), Grècia (33%), Itàlia (32%) o Portugal (30%). En comparació estan Dinamarca, Luxemburg, Holanda, Finlàndia, Suècia o el Regne Unit, on menys del 10% dels seus habitants mai s’ha connectat a la xarxa.

Podeu consulta l’article complet d’Eurostat a l’enllaç següent: Internet and cloud services – statistics on the use by individuals

 

X