UE: entra en vigor el Reglament sobre Identificació i Serveis de Confiança per a Transaccions Electròniques

cables

El passat 17 de setembre va entrar en vigor el Reglament sobre Identificació i Serveis de Confiança per a Transaccions Electròniques, en compliment amb allò previst al “Pla d’Acció Europeu d’Administració Electrònica” i a l’”Agenda Digital per a Europa”, pel qual es deroga la Directiva 1999/93 / CE.

L’aprovació d’aquest Reglament és fruit d’un procés participatiu en què hi han participat administracions, empreses, ciutadans i organismes reguladors.

L’objectiu del Reglament és establir un marc jurídic clar que garanteixi el reconeixement transfronterer d’identitats electròniques, la interoperabilitat de la signatura electrònica i altres serveis de confiança com ara els segells electrònics o els segells de temps, possibilitant les comunicacions electròniques entre ciutadans, empreses i administracions públiques i i incrementant, en conseqüència, l’eficàcia dels serveis en línia públics i privats, els negocis electrònics i el comerç electrònic a la Unió Europea.

Amb la posada en marxa d’aquest Reglament es pretén refermar la confiança en les transaccions electròniques dins del marc de la UE, proporcionant les eines jurídiques necessàries per crear un clima de seguretat entre ciutadans, empreses i Administració Pública.

Podeu consultar el Reglament en el següent enllaç: Reglament sobre Identificació i Serveis de Confiança per a Transaccions Electròniques

X