La Diputació de Barcelona presenta el seu portal de dades obertes

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va presentar ahir, 22 de juliol, el nou portal de Dades Obertes de la corporació. Aquest projecte, que neix amb l’objectiu que les dades que genera una institució com la Diputació de Barcelona estiguin a l’abast de tothom, va ser presentat en el marc de l’exposició “Big Bang Data” del CCCB.

Les dades obertes són conjunts de dades produïdes o recopilades per organismes públics que es posen a disposició de la ciutadania en formats digitals assequibles i manejables, per mitjà d’Internet. Poden ser de tipus estadístic, econòmic, geogràfic… i es publiquen en formats estàndards, oberts i reutilitzables per a que qualsevol pugui fer-les servir per generar aplicacions mòbils o webs que ofereixin nous serveis.

La plataforma disposa d’un cercador per paraula clau, format i categoria que permet localitzar les dades obertes disponibles. En concret, les dades estan disponibles en diferents formats oberts (HTML, XML, JSON, CSV o d’altres) i preparades per interoperar amb dades d’altres organismes (Liked Data basat en llenguatge semàntic RDF).

El portal també ofereix un recopilatori de webs i aplicacions per a dispositius mòbils desenvolupades a partir de la reutilització de dades obertes de la Diputació.

Podeu consultar el portal en el següent enllaç: Portal de Dades Obertes de la Diputació de Barcelona

X