Anàlisi i avaluació del portal de dades obertes de la Unió Europea

Bandera UEEl moviment de dades públiques obertes (Open Data Government) es vincula als principis de transparència, participació i col·laboració. En línia amb aquests principis, actualment estan proliferant les polítiques d’obertura i alliberament de les dades de les que disposen les administracions públiques per tal que entitats, empreses i ciutadans puguin reutilitzar-les i crear valor addicional.

En aquest context, es presenta un anàlisi del Portal de dades obertes de la Unió Europea com a font de dades i punt d’accés únic a les dades elaborades per institucions i altres organismes de la Unió Europea. Aquest anàlisi ha estat realitzat per Rosario Arquero i Gonzalo Marco, ambdós de la Universitat Complutense de Madrid. 

L’objectiu d’aquest treball se centra a abordar l’estudi dels continguts del mateix, els estàndards en els quals es basa, així com els principals conjunts de dades, formats i aplicacions que ofereix. Si voleu consultar l’estudi, accediu al següent enllaç: Portal de dades obertes de la UE

 

X