Catalunya, únic territori de l’Estat on es pot obtenir una identitat digital amb selfie segons un informe

Catalunya és l’unic territori de d’estat espanyol on, mitjançant els serveis que ofereix l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), es pot obtenir mes fàcilment una identitat digital per relacionar-se amb el sector públic amb un selfie, amb el consegüent estalvi de temps i desplaçaments

El servei de l’AOC que ho fa possible és l’idCAT Mòbil, que es pot obtenir amb un document d’identificació i un selfie. També és possible obtenir aquesta identitat digital amb alguna dada del document identificatiu i la tarjeta sanitària o amb un certificat digital qualificat.

Aquesta és, entre d’altres, una conclusió que recull l’informe “¿Habla claro la Administración a los públicos vulnerables?, elaborat per la consultora Prodigioso Volcán. 

L’informe “¿Habla claro la Administración a los públicos vulnerables?: II Radiografía del lenguaje administrativo en España” analitza la claredat d’alguns dels tràmits administratius que lluiten contra la vulnerabilitat. Publicat per la consultora Prodigioso Volcán, l’informe ha analitzat 25 tràmits administratius, com per exemple ajuts econòmics, beques menjador o atenció santària, des de la perspectiva de la comunicació clara.

L’informe posa de manifest la urgència d’avançar cap a una Administració Pública innovadora, clara i accessible per a tothom.

Pots sol·licitar que t’enviin l’informe per correu electrònic i veure la jornada organitzada per Prodigioso Volcán que analitza l’estudi.

X