Un informe de Novagob destaca que Catalunya lidera l’ús dels serveis d’interoperabilitat a l’Estat

L'”Informe sobre el uso de la verificación de datos y registros de entrada en los distintos niveles de las administraciones españolas en 2020“, ha estat elaborat per Máximo Fraile, vicepresident de la Fundación NovaGob i expert en evaluació de polítiques públiques, que va presentar el treball on s’analitza la utilització de la Plataforma d’Intermediació de Dades, així com les dades de registres d’entrada per part de ministeris, comunitats autònomes i ajuntaments.

En l’informe es destaca que les administracions catalanes lideren la interoperabilitat a l’Estat, conjuntament amb el Govern Basc. Concretament, les comunitats autònomes capdavanteres són el País Basc, Catalunya i Galícia. Pel que fa a les ciutats grans, lideren el rànquing  Barcelona, Manresa i Lleida.

La Lídia Muñoz, cap de servei de Via Oberta de l’AOC, va presentar el model català d’administració digital en l’àmbit de la interoperabilitat i els grans avenços assolits amb 85 milions anuals de consultes entre administracions per garantir el dret de la ciutadania a no presentar documents en poder de l’Administració. Ara bé, també va apuntar que la major part de l’ús és generat per les grans administracions, però encara hi ha molta feina per fer per facilitar que els ens locals mitjans i petits facin servir aquests serveis de forma àgil i eficient, en funció dels seus recursos.

A la sessió de presentació de l’informe també hi van participar:

  • José Antonio Beltrán y Raquel Garay, Dirección de Atención a la Ciudadanía y Servicios Digitales del Govern Basc.
  • Lídia Muñoz, responsable del servei d’interoperabilitat Via Oberta de l’AOC.
  • José Antonio Eusamio, Vocal Asesor en el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital.

X