La Dra. Núria Oliver inaugurarà el Congrés Govern Digital 2021 amb una ponència magistral sobre intel·ligència artificial

La 4ª edició de Congrés Govern Digital, l’esdeveniment de referència en l’àmbit de l’administració digital a Catalunya que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de novembre, s’inaugurarà amb la ponència magistral de la Dra. Núria Oliver, una de les científiques de reconegut prestigi internacional en el camp de la intel·ligència artificial.

La Dra. Oliver és enginyera de telecomunicacions per la UPM i doctora en Intel·ligència Perceptual pel Massachusetts Institute of Technology (MIT). És considerada per la Pioneering Minds (2017) com una de les onze persones en el món més influents en l’àmbit de la intel·ligència artificial. La ponència magistral que donarà el tret de sortida al Congrés Govern Digital porta per títol “Cap a una Intel·ligència Artificial al servei de la societat” i donarà pas a tres jornades de ponències, taules rodones i tallers que donaran resposta a les noves necessitats, problemes i desafiaments sorgits arran de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19, tot aprofitant les eines i les tecnologies de l’era digital.  

La Dra. Oliver, experta en modelatge computacional del comportament humà mitjançant l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial, és una aferrissada defensora d’aprofitar el poder de les dades i la intel·ligència artificial amb una finalitat social. Tant és així, que ella i el seu equip han estat els guanyadors del desafiament “Resposta a la pandèmia”, el concurs organitzat per la fundació XPRIZE que consistia en el desenvolupament de sistemes d’intel·ligència artificial basats en les dades capaços de predir les taxes de transmissió de la Covid-19, amb l’objectiu de proveir als responsables polítics, sanitaris i empresarials, del coneixement necessari per implementar mesures de seguretat pública que ajudessin a mantenir obertes les economies locals.

Els seus estudis sobre la interacció persona-màquina, la informàtica mòbil i l’anàlisi de Big Data han tingut un gran ressò i actualment, compta amb més de 180 publicacions científiques. La seva feina ha estat internacionalment reconeguda amb nombrosos premis entre els que destaquen el MIT TR35 Young Innovator Award (2004), Rising Talent Award pel Women’s Forum for the Economy and Society (2009), el premi Ada Byron Award a la Mujer Digital Europea l’any (2016), el Premi Rei Jaume I en Noves Tecnologies (2021) i el Premio Abie a l’impacte tecnològic per l’Institut AnitaB (2021), entre d’altres. 

La ponència inaugural de la Dra. Oliver tindrà lloc el dia 9 de novembre a les 9:45h i les persones inscrites al Congrés Govern Digital 2021 podran seguir-la en línia accedint a la plataforma en què se celebrarà l’esdeveniment.   

X