Ampliat el termini, fins al 29 de desembre, per demanar les subvencions per a la transformació digital de les entitats locals amb més de 50.000 habitants

El termini per sol·licitar les subvencions del fons Next Generation EU sobre tranformació digital dels municipis amb més de 50.000 habitants ha estat ampliar fins el dia 29 de desembre de 2021. Es tracta d’una convocatòria de subvencions adreçada als municipis amb més de 50.000 habitants, o amb població inferior si són capital de província, per ajudar a la millora i modernització de la seva organització amb la incorporació de tecnologies de la informació, digitalització dels procediments administratius i adaptació de la seva gestió a mitjans digitals.

Aquestes subvencions s’emmarquen en l’ordre TER/1204/2021, de 3 de novembre, del Ministeri de Política Territorial que planteja un conjunt d’objectius, línies estratègiques i actuacions subvencionables en l’àmbit de la transformació digital que estan relacionades directament amb alguns dels serveis AOC que estem impulsant a Catalunya.

Les actuacions subvencionables tindran com a objectius de caràcter general:

  • Millorar l’accessibilitat de ciutadans i empreses a serveis públics digitals.
  • Reduir la bretxa digital.
  • Millorar l’eficiència i l’eficàcia dels empleats públics.
  • Reutilitzar els serveis i les solucions digitals construïdes.
  • Utilitzar de manera activa les tecnologies emergents en el desplegament de nous serveis digitals (xatbots, automatització i robotització, plataformes, etc.).

Amb l’objectiu de garantir la màxima eficiència en l’aplicació dels fons i aconseguir amb les actuacions el major impacte per a la ciutadania en conjunt, les entitats locals prioritzaran els projectes següents:

  • Prioritat 1. Posada en marxa d’un centre d’operacions de ciberseguretat, que serà d’execució obligatòria.
  • Prioritat 2. Una Administració orientada al ciutadà, desenvolupant els tres serveis més utilitzats en mode App mòbil o mitjançant una interfície adaptable (“responsive”) integrada a La meva Carpeta Ciutadana de l’AGE.
  • Prioritat 3. Operacions intel·ligents. Posada en marxa d’un projecte per automatitzar processos de prestació de serveis al ciutadà.
  • Prioritat 4. Desenvolupament o adaptació de serveis exempts de barreres transfrontereres per a ciutadans i empreses europeus.

Òrgan convocant: Ministeri de Política Territorial en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, mitjançant la Secretaria General d’Administració Digital.

Termini per a la presentació de sol·licituds: des de les 9:00 hores del dia 8 de novembre de 2021, fins a les 15:00 hores del dia 29 de desembre de 2021 a través de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial (procediments-subvencions).

Beneficiaris: municipis de més de 50.000 habitants, així com els de població inferior que tinguin la consideració de capital de província.

X