L’AOC, compromesa amb l’accessibilitat del seu web i dels serveis que ofereix

En compliment del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic, el Consorci Administració Oberta de Catalunya treballa intensament en fer 100% accessible el seu web corporatiu i els serveis que ofereix. Per facilitar l’anàlisi i el seguiment del grau de compliment d’accessibilitat dels webs i dels serveis AOC s’ha contractat la solució Siteimprove, una eina monitoritza l’accessibilitat del web detectant errors segons la normativa WCAG 2.1.

Actualment i segons l’anàlisi de l’eina SiteImprove, el web corporatiu de l’AOC ha assolit una puntuació del 91,9 en la valoració d’accessibilitat que fa aquesta eina. Per assolir el 100% estem desenvolupant una nova versió del web tenint en compte tota la normativa d’accessibilitat i millorant elements a AAA. S’han fet formacions a nivell d’accessibilitat a totes les persones involucrades en la creació del web, així com els seus continguts i n’hi ha previstes d’altres formacions en aquest sentit. Podeu consultar la declaració d’accessibilitat del web corporatiu del Consorci AOC.

Pel que fa als serveis AOC estem realitzant l’anàlisi de l’estat de situació d’accessibilitat dels mateixos per elaborar l’informe de revisió d’accessibilitat que cal enviar al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, ens encarregat del seguiment al sector públic. Està previst contractar els serveis d’una empresa que ens acompanyi a fer els serveis AOC més accessibles revisant els serveis amb persones vidents e invidents, revisant les plantilles, vídeos, documents etc, i elaborant guies i manuals.

De la seva banda, els nous serveis AOC “e-TRAM 2.0”, “El Meu Espai (MyGov)” i “VALID 2.0” es desenvolupen amb el criteri d’accessibilitat per defecte durant el procés de disseny i construcció. Hem incorporat clàusules específiques que garanteixin l’accessibilitat de totes les aplicacions i serveis als nous expedients de contractació. 

Si esteu interessats en l’accessibilitat aquí teniu els següents recursos:

  • Accessibilitat a Gencat. Conté molta informació i recursos per fer les vostres webs accessibles.
  • Observatori d’Accessibilitat Web. Comunitat d’accessibilitat i punt de trobada de les administracions públiques per compartir informació, experiències i resoldre dubtes. També permet l’accés al Servei de diagnòstic en línia.
X