L’eSET, premiat al CNIS 2020 a la categoria de treballs col·laboratius multidisciplinars

L’eSET, el mètode de treball per a transformar i digitalitzar les administracions publiques impulsat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, ha estat guardonat amb el premi CNIS2020 en la categoria “Millors resultats obtinguts de grups de treball col·laboratiu multidisciplinar”.

El guardó compartit l’han recollit Marga Bonmatí, directora de l’AOC, Josep Arimany, de la Diputació de Barcelona, Jordi Xargay, de la Diputació de Girona i Francesc Sabanés, de la Diputació de Lleida, durant l’acte de lliurament dels X Premis CNIS 2020 que reconeixen les iniciatives d’innovació, transformació digital i canvi cultural a les administracions públiques.

L’AOC, en col·laboració amb la Diputació de Girona, va començar a implantar aquest sistema l’any 2012 a municipis de menys de 5.000 habitants, un mètode de treball que es va impulsar definitivament l’any 2015. Posteriorment es van transformar municipis de Lleida, conjuntament amb la Diputació de Lleida, i també s’hi va afegir la Diputació de Barcelona, fent-se seu el projecte amb el nom “SeTDIBA”.

El treballador públic, agent de transformació digital i canvi cultural

La metodologia de treball eSET prioritza la implantació d’un mètode de treball comú i la seva sistematització per sobre de la implementació d’eines tecnològiques. Permet als ens compartir un model de treball i recursos, ajudant-los a optimitzar les TIC, rendibilitzar costos i millorar els serveis als seus ciutadans. En paral·lel, impulsa la digitalització integral dels processos de l’ens fomentant un canvi d’hàbits sota un model de treball normalitzat i transversal. Estructura la informació sota criteris objectius, homogenis i compartits per tothom.

Aquest mètode de treball situa al treballador públic com a agent de transformació digital perquè el dota d’uns nous hàbits de treball i de recursos que els fa més eficients en les seves tasques diàries.

A dia d’avui l’eSET ha estat implantat a 204 ens, hi ha 387.863 ciutadans que se’n beneficien i suposa un total d’11.826.339€ d’estalvi al país.

L’atorgament d’aquest premi posa de manifest que la col·laboració entre diferents administracions públiques és bàsica i essencial per tenir governs àgils i lògics que siguin capaços d’oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat per viure en una societat oberta i un país digital.

X