El Govern considera que l’Open Data és un aspecte clau per transformar els governs i les administracions

driinkEl director general d’Atenció Ciutadana, Jordi Graells, ha declarat, durant la celebració del primer Drinks & Data, que l’obertura de les dades o obertura de coneixement suposa un incentiu per al desenvolupament econòmic i reverteix en la millora de la governança, una nova forma de gestió pública que se sustenta en l’administració electrònica i la democràcia electrònica.

Graells ha estat el convidat del primer Drinks & Data, una proposta d’Iniciativa Barcelona Open Data (IBOD) que aplega aquelles persones interessades en les dades obertes i l’ús que se’n pot fer a nivell social, ciutadà i econòmic.

Graells ha exposat que l’obertura de coneixement és un concepte ampli que integra el programari lliure i el de codi obert, l’accés obert al coneixement científic i les dades obertes. De fet, les dades són ja la base de l’economia d’Internet i l’open data es defineix com el procés pel qual les organitzacions posen les dades que tenen a disposició de ciutadans i empreses perquè se’n puguin beneficiar a través de la generació d’informació i coneixement o desenvolupant nous serveis o productes.

L’Administració afronta sis grans reptes en l’obertura de coneixement: homogeneïtzar la regulació de l’accés a la informació pública, compatibilitzar webs de transparència amb altres sistemes d’informació públics, relacionar open data amb participació i col·laboració ciutadana, normalitzar l’obertura i la reutilització de dades i fer-la més visible a la societat, conscienciar del potencial de les dades obertes i evitar la concentració de poder en les elits.

Més informació a gencat.cat

(fotografia: gencat.cat)

X