Recordatori de configuració dels certificats de les noves entitats de certificació del Consorci AOC

computerEl passat mes de novembre us vam comunicar els canvis a la jerarquia de certificació del Consorci AOC que fa imprescindible que es configurin les noves claus de la mateixa. En aquest article us informàvem que les actuals entitats de certificació quedaven substituïdes per:

  • L’Entitat de Certificació‐SectorPublic: que concentrarà l’emissió de certificats per al Sector Públic de Catalunya, en substitució de les actuals EC-SAFP, EC‐AL, EC‐UR i EC‐Parlament.
  • L’Entitat de Certificació‐Ciutadania: que emetrà certificats digitals a ciutadans en substitució de l’actual EC‐idCAT.

Aquestes noves entitats de certificació entraran en funcionament de manera esglaonada.

La primera en entrar en producció serà l’EC‐ idCAT que passarà a ser EC‐Ciutadania a partir de l’1 d’abril de 2015. Posteriorment es realitzarà el canvi a l’EC UR, l’EC AL i finalment, es realitzarà a l’EC SAFP i l’EC Parlament. Les dates d’entrada en producció d’aquestes noves EC us les anirem comunicant en cada cas.

Per a aquestes dates és indispensable que configureu els certificats d’aquestes dues noves entitats de certificació als vostres sistemes i aplicacions. En cas que no les configureu, us podríeu trobar casos en què les aplicacions no funcionessin correctament. Trobareu aquests certificats als següents enllaços i podeu instal∙lar‐los ambdós sense que hi hagi cap problema:

També caldrà que habiliteu la compatibilitat a aquests certificats de les aplicacions d’usuari: navegadors (Firefox), Adobe Acrobat, etc; els sistemes Windows servidors i clients a través de confiances de dominis corporatius, les aplicacions basades en JAVA a nivell client i servidor, etc. Al web del Consorci AOC teniu disponibles manuals de com fer d’aquestes configuracions. Hem preparat una breu presentació de tots els canvis a realitzar, els enllaços més importants i els certificats de proves, que trobareu en aquest enllaç: Canvis en el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC

Tanmateix, els fabricants d’aquestes aplicacions publiquen manuals de com fer‐los. I, en cas que tingueu dubtes sobre com configurar alguna aplicació en concret, poseu‐vos en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari: Formulari de contactesuport@aoc.cat

Finalment, recomanem que, abans de l’entrada en producció, es facin proves a les plataformes dels ens del sector públic que han d’emprar i/o d’acceptar els nous certificats (siguin de ciutadà, d’empleat públic, de persona jurídica o de dispositiu) utilitzant el paquet de certificats de prova emesos des de l’entorn de Producció i des de l’entorn de Preproducció.

Per a qualsevol qüestió al respecte podeu contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari.

X