1a edició dels Premis Administració Oberta

Premis Administració ObertaEl passat 22 de gener es va dur a terme l’entrega dels Premis Administració Oberta, dins del Congrés de Govern Digital celebrat al Palau de Congressos de Barcelona. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer l’esforç dut a terme pels ajuntaments catalans en la implantació i ús dels serveis d’administració electrònica.

La primera edició dels premis s’ha basat en la informació continguda en el 14è. informe sobre administració-e elaborat pel Consorci AOC. Aquest informe recull, entre altres, aspectes com si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu-e i tauler-e d’edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures-e o rebre notificacions-e; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

En base a aquesta informació, s’ha procedit a valorar cadascun dels ítems analitzats i s’han obtingut uns resultats finals, que podeu conèixer en aquest enllaç: Valoracions dels 947 ajuntaments catalans (PDF, 162,28 kB)

Els Premis Administració Oberta tenen cinc categories d’acord amb el nombre d’habitants, i els ajuntaments premiats de cada categoria han estat els següents:

  • En la categoria d’ajuntaments de menys de 1.000 habitants: Foradada i Preixens, primer premi ex aequo; Montclar, tercer premi.
  • En la categoria d’ajuntaments entre 1.001 i 5.000 habitants: Avinyó, primer premi; Folgueroles, segon premi; Callús, tercer premi.
  • En la categoria d’ajuntaments entre 5.001 i 20.000 habitants: Malgrat de Mar i Vilanova del Camí, primer premi ex aequo; Masquefa, tercer premi.
  • En la categoria d’ajuntaments entre 20.001 i 50.000 habitants: Manlleu, primer premi; Sant Feliu de Llobregat, segon premi; Cambrils i Castellar del Vallès, tercer premi ex aequo.
  • En la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants: Terrassa, primer premi; Viladecans, segon premi; El Prat de Llobregat, tercer premi.

Durant l’acte de lliurament dels premis, es va fer entrega del Premi Administració Oberta als 3 primers de cadascuna de les categories així com una menció de reconeixement als 10 millors ajuntaments de cada categoria.

Podeu conèixer la relació d’ajuntaments millor posicionats de cada categoria i la metodologia de puntuació emprada a l’enllaç següent: Premis Administració Oberta

Us convidem a veure el vídeo de l’entrega dels premis al canal YouTube del Consorci AOC:

X