L’EAPC organitza cinc sessions formatives sobre el servei de Transparència per als ens locals

transparencia_eapc

Font: EAPC

L’EAPC ha organitzat cinc sessions formatives pràctiques arreu del territori català orientades a explicar els recursos i serveis que els ens locals tenen a la seva disposició per posar en marxa el servei de Transparència que ofereix el Consorci AOC.

Els objectius de les sessions són:

  • conèixer les obligacions legals de transparència
  • conèixer el servei de Transparència del Consorci AOC
  • saber quin és el suport organitzatiu, jurídic i tècnic que tindran els ens locals a la seva disposició per al compliment de la Llei de Transparència.

Com apuntar-se a les sessions?
Les cincs jornades formatives es realitzaran en diferents punts del territori català. En concret, se celebraran a Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre, Tarragona i Girona.

Podeu consultar el programa de les sessions i inscriure-us en  la que us sigui més propera.

  • Barcelona, 19 de novembre de 2015, de 9 a 14 hores
  • Lleida, 23 de novembre de 2015; de 9 a 14 hores
  • Terres de l’Ebre, 25 de novembre de 2015; de 9 a 14 hores
  • Tarragona, 30 de novembre de 2015; de 9 a 14 hores
  • Girona, 2 de desembre de 2015; de 9 a 14 hores

Sol·licitud del servei del portal de Transparència
Des del passat 15 d’octubre es pot sol·licitar aquest servei a través d’EACAT, de la mateixa manera que la resta de serveis que ofereix el Consorci AOC. Com sol·licitar l’alta?

Un cop realitzada l’alta, es facilitarà a l’ens:

  • Documentació de treball sobre els ítems de transparència a preparar per introduir en el portal
  • Informació necessària per autenticar-se en el portal i poder començar a introduir aquelles dades pròpies de les que no disposem a les bases de dades dels ens supramunicipals.

Paral·lelament, des del Consorci AOC treballarem per introduir automàticament i sense cap intervenció de l’ens, totes aquelles dades de transparència que ja han estat trameses a entitats supramunicipals o bé provenen de l’ús dels serveis del Consorci AOC. També podeu consultar com classificar la informació que requereix la Llei de Transparència.

Més d’un centener d’ens locals ja han sol·licitat el servei de portal de transparència, una solució creada pel Consorci AOC en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, el Consorci Localret, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, i que els permetrà comptar amb un portal de transparència propi.

X