El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona incorpora la informació del BOPB

Font: Diputació de Barcelona, butlletí 1899

Font: Diputació de Barcelona

El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona ha incorporat la informació del Butlletí Oficial de la Província (BOPB), que dóna accés a la informació pública dels anuncis referents a notificacions, ordenances, oposicions, pressupost, licitacions, normativa i plecs de clàusules de l’administració local i de justícia de la demarcació de Barcelona.

El contingut del BOPB s’ofereix tant íntegre com segmentat en funció de qui emet la informació: l’Administració general del l‘Estat, la Generalitat de Catalunya, administració local, administració de justícia, altres comunitat autònomes, administració electoral o entitats diverses.

D’aquesta manera, es dóna més visibilitat als anuncis que diàriament publica el BOPB. Aquestes dades se sumen a la informació del Cercador d’Informació de Diaris Oficials (CIDO) sobre contractació, convenis col·lectius, normativa local, oposicions i subvencions, que ja figurava en diversos data sets del portal de dades obertes. El data set del BOPB està disponible en format RSS a http://dadesobertes.diba.cat/dataset/bopb-butlleti-oficial-de-la-provincia-de-barcelona.

Aquest conjunt de dades s’incorpora al portal http://dadesobertes.diba.cat, un catàleg de dades públiques per a la seva reutilització per part de la ciutadania i les empreses. La plataforma disposa d’un cercador per paraula clau, format i categoria per facilitar la consulta de les dades obertes disponibles. A més del portal, la Diputació de Barcelona ha habilitat una interfície de programació d’aplicacions (API) a través de la qual els dispositius i aplicacions poden consultar, cercar, filtrar i ordenar les dades per permetre el desenvolupament d’aplicacions de tercers.

 

X