Noves entitats de certificació dels Serveis Públics de Certificació del Consorci AOC

catcert opc secundaria_petita
Les entitats de certificació intermèdies de la jerarquia del Consorci AOC han entrat en la fase final del seu període de vigència i el Consorci AOC ha iniciat les tasques per gestionar aquesta situació, aplicant el criteri de racionalització.

Així, el Consorci AOC ha creat dues noves entitats de certificació intermèdies:

  • l’EC-SectorPublic: la qual concentrarà l’emissió de certificats pel Sector Públic de Catalunya, en substitució de les actuals EC-SAFP, EC-AL, EC-UR i EC-Parlament;
  • l’EC-Ciutadania: emetrà certificats digitals a ciutadans, en substitució de l’actual EC-IDCAT.

La data prevista d’inici d’emissions d’aquestes dues noves entitats de certificació és l’1 de gener de 2015.

Els certificats emesos per les noves entitats de certificació han de permetre fer els mateixos usos que els certificats actuals. Per aquest motiu el Consorci AOC està duent a terme els processos de reconeixement necessaris per garantir-ne la interoperabilitat des del primer dia d’emissió.

També caldrà configurar els certificats d’aquestes dues noves entitats de certificació als vostres sistemes i aplicacions. Trobareu aquests certificats als següents enllaços:

És indispensable que habiliteu la compatibilitat amb aquests certificats de les aplicacions d’usuari: navegadors (Firefox), Adobe Acrobat, etc. També els sistemes Windows servidors i clients a través de confiances de dominis corporatius, les aplicacions basades en JAVA a nivell client i servidor, etc. Al web del Consorci AOC teniu disponibles manuals de com fer algunes d’aquestes configuracions: Manuals

Tanmateix, els fabricants d’aquestes aplicacions publiquen manuals de com fer-les. I, en cas que tingueu dubtes sobre com configurar alguna aplicació en concret, no dubteu en posar-vos en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari:  Formulari de contactesuport@aoc.cat.

D’altra banda, com mencionàvem anteriorment, estem gestionant l’acceptació dels nous certificats a nivell de sistemes basats en confiances a Internet (com ara, per part dels principals serveis de validació: PSIS i @FIRMA; per part de les plataformes del Consorci AOC, etc.) per a que siguin operatius quan les noves entitats de certificació iniciïn l’activitat d’emissió.

Més enllà, si feu ús d’alguna aplicació (com ara, aplicacions d’algun Ministeri o d’altres ens de l’AGE) que hagi d’acceptar els nous certificats, si-us-plau, feu-nos-ho saber i mirarem d’ajudar-vos a gestionar-ho.

Finalment, recomanem que es facin quan abans proves exhaustives a les plataformes dels ens del sector públic que han d’emprar i/o d’acceptar els nous certificats (siguin de ciutadà, d’empleat públic, de persona jurídica o de dispositiu) emprant el paquet de certificats de prova emesos des de l’entorn de Producció i des de l’entorn de Preproducció.

Per qualsevol qüestió al respecte podeu contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari

X