L’Ajuntament de Manresa presenta el portal de govern obert per millorar la transparència i la informació als ciutadans

20141012 presentació portal del govern obert

Presentació Portal de Govern Obert de l’Aj.de Manresa, Font: Notícies de l’Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha presentat aquest mes de desembre el nou portal del govern obert per millorar la informació que ofereix als ciutadans sobre l’activitat municipal, en la línia de les actuacions vinculades a reforçar la transparència i la proximitat de l’actuació del govern de la ciutat.

El nou portal està estructurat en diverses seccions que ofereixen continguts en diversos àmbits amb la finalitat d’universalitzar l’accés a les dades a tota la ciutadania, com es fa des de la web municipal, però d’una forma més centralitzada, àmplia i detallada.

El portal s’estructura en els següents apartats;

  • Dades obertes: secció dedicada a les dades obertes on es pot trobar informació completa de la ciutat sobre l’agenda d’actes, entitats, equipaments, activitats econòmiques, carrers, itineraris o informació estadística de població, entre d’altres.
  • Transparència: on figuren diversos indicadors que mesuren el nivell de transparència de les webs municipals, l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) o l’indicador Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com els indicadors globals de ciutat.
  • Pressupost municipal: permet a l’usuari seleccionar els períodes de temps i el tipus de consultar que vol realitzar.
  • Pla de govern: informació detallada tant dels programes de govern impulsats pel govern mu nicipal en el període 2012-2015 així com el grau de compliment en què es troben les accions i actuacions que se’n deriven. La mateixa estructura es pot trobar en les mesures relacionades amb el pacte de ciutat.
  • Participació: recull els diversos àmbits de participació que l’Ajuntament de Manresa ofereix a la ciutadania estructurats en eines de participació directa, com les xarxes socials; els espais de participació a través dels consells municipals o través de les entitats.

Podeu consultar el portal en el següent enllaç: Portal Transparència Ajuntament de Manresa

X