Big Data: el gran repte de les Administracions Públiques

Sistema binariLa velocitat amb què creixen les dades és vertiginosa. S’estima que la xifra es dobla cada dos anys (Informe EMC. 2011 Digital Universe Study) i segons, l’informe Ericsson Mobility Report (agost 2014), el seu trànsit va créixer un 60% entre el segon trimestre del 2013 i el de 2014. Es calcula que al 2020 hi haurà 50.000 milions de connexions de persones, processos, dades i objectes a Internet. Per aquest motiu, l’economia de les dades i el desenvolupament de serveis i productes al seu voltant serà un factor determinant en l’economia. El gran flux de dades (Big Data), fruit de la interacció en xarxa, canvia la visió sobre els problemes, l’abast de les solucions i el model de gestió pública.

Antoni Gutiérrez-Rubí, en el seu article “Administracions Públiques i Big Data” reflexiona sobre aquests aspectes. L’article planteja si les Administracions Públiques estan preparades per afrontar aquest gran repte i poder gestionar i digerir aquest gran volum de dades i aprofitar l’oportunitat que el seu anàlisi suposa per obtenir  un enorme potencial de coneixement.

Aquestes reflexions parteixen de la seva intervenció, el passat 1 d’octubre, a Digital Leader. El client té la paraula. Esdeveniment anual de CIOnet Espanya 2014, en col·laboració amb ESADE ALUMNI.

Us recomanem la lectura de l’article sencer: Administracions Públiques i Big Data

X