CESICAT difon una guia per a l’ús segur de les xarxes socials

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) publica, periòdicament, guies sobre temes relacionats amb la seguretat de la informació. La primera d¿aquestes guies destinades a la ciutadania en general és aquesta sobre les xarxes socials.

La Guia per a l¿ús segur de les xarxes socials està pensada per a gent de totes les edats. Amb un llenguatge entenedor, aquest petit llibre repassa els riscos principals als quals ens enfrontem quan emprem sovint una xarxa social virtual, ja sigui de caire lúdic, com ara Facebook, Tuenti, MySpace, Twitter, Flickr, etc., o de caire professional, com poden ser LinkedIn o Xing.

El llibret també dóna consells per utilitzar les xarxes socials de manera segura i per evitar situacions desagradables. Des de com evitar la infecció de l¿ordinador fins a com limitar la difusió d¿informació privada dins la xarxa social, aquest llibret ajuda a navegar per les xarxes socials amb més tranquil·litat.

El que pretén el document és fomentar un ús responsable de les xarxes socials, no enviar un missatge d’alarma. Com s’assegura a les conclusions de la Guia, “les xarxes socials no suposen un risc en si mateixes. Són aquells que les utilitzen els que les poden convertir en una eina perillosa d’utilitzar”.

Per a més informació, podeu entrar al web de CESICAT i descarregar-vos el document.

X