El conseller Sabaté va presentar el projecte de sala virtual del Consorci AOC per agilitzar la signatura de contractes i convenis entre les administracions catalanes

L’acte de presentació del projecte de sala virtual es va plasmar amb la signatura d’un conveni entre el Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (Consorci AOC) i el Consell Comarcal del Baix Camp a través de videoconferència.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, va presentar el projecte de sala virtual de signatura electrònica del Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC) que té per objectiu l’estalvi de temps i diners en els processos administratius. En la presentació també hi van ser el director gerent del Consorci AOC, Joan A. Olivares, el subdirector, Lucio Villasol, i el director general de l’Agència Catalana de Certificació – CATCert, Jordi Masias.

El Consorci AOC i CATCert, organisme depenent del Consorci AOC, han començat a treballar en el projecte de sala virtual de signatura electrònica que té com una de les seves conseqüències principals la reducció de la durada dels processos de signatura de dues setmanes a només deu minuts. De fet, les administracions catalanes generen anualment més de 90.000 contractes i convenis mitjançant un procés que té una durada mitjana estimada de quinze dies. La sala virtual de signatura electrònica que es va presentar a la sala d’actes del Consorci AOC, ha de permetre reduir dràsticament el temps de realització.

En definitiva, aquest projecte té com a missió principal posar a disposició de les administracions catalanes les eines necessàries perquè puguin signar convenis i contractes mitjançant l’ús de la signatura electrònica i Internet, sense necessitat de cap presència física, facilitant així les relacions entre administracions o entre les administracions i les empreses i/o professionals, permetent un desenvolupament més ràpid en el processos d’e-administració i e-contractació amb les mesures de seguretat i confidencialitat necessàries per assegurar-ne la validesa jurídica.

En aquest mateix acte, el conseller va formalitzar la signatura d’un conveni entre el Consorci AOC i el Consell Comarcal del Baix Camp mitjançant videoconferència. El document va ser signat remotament amb certificats de l’Agència Catalana de Certificació i mitjançant videoconferència pel conseller de Governació i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Robert Artiga.

Fruit del conveni, el Consell Comarcal prestarà serveis d’assistència tècnica per a la promoció i el desenvolupament de la societat de la informació als ajuntaments de la comarca, especialment aquells que disposen d’una menor capacitat econòmica i de gestió i, específicament, en relació als projectes i iniciatives que s’impulsen des del Consorci AOC. Aquest conveni va ser el 17è conveni d’assistència tècnica signat amb un consell comarcal i el primer que es va fer a distància.

X