El projecte Gàvius inicia la fase de codisseny amb la ciutadania

Els socis de la iniciativa Gàvius, liderat per l’Ajuntament de Gavà i Mataró, es van reunir el passat 20 d’abril per impulsar aquest projecte europeu amb un clar propòsit social que aposta per acostar l’administració als ciutadans, i un exemple de treball conjunt de la “quàdruple hèlix“: l’administració pública, representada per l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament de Mataró i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC); el sector empresarial, amb Inetum i EY; els centres de coneixement, amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) i la ciutadania, representada per la plataforma XNet.

Gàvius contempla la creació de tres solucions:

  • Una aplicació mòbil que facilità als ciutadans l’obtenció dels ajuts i les subvencions socials a les quals tenen dret de forma eficient i personalitzada.
  • Un assistent per als serveis socials municipals.
  • Una eina de planificació i gestió de recursos a l’Ajuntament.

A la reunió executiva, celebrada al TecnoCampus, s’ha fet balanç de l’estat actual del projecte, després d’un any i mig de camí fet en el que s’han produït alguns retards principalment a causa de la pandèmia, ja que aquesta va arribar quan l’equip de Gàvius estava definint l’estratègia per involucrar els ciutadans en el co-disseny de l’assistent virtual.

A la roda de premsa que ha tingut lloc a continuació s’ha presentat la metodologia que finalment s’utilitzarà per involucrar la ciutadania en el disseny de l’aplicació, així com el procés de cocreació que està a punt d’iniciar-se a través de les plataformes virtuals “Gavà participa, Gavà decideix” i “Decidim Mataró”.

L’AOC contribueix al projecte Gàvius amb la seva experiència en el desenvolupament i la implantació del sistema de gestió de serveis socials locals Hèstia, de serveis proactius i personalitzats en l’àmbit social i de serveis d’administració digital al núvol que inclouen tecnologia, processos i gestió del canvi.

També actua com a node d’interoperabilitat de les administracions públiques catalanes i aporta el hub de serveis d’identificació digital VALID i un pilot de solució d’identitat digital autosobirana (SSI) basat en tecnologia blockchain, perquè la ciutadania pugui accedir i tramitar amb l’assistent virtual Gàvius de forma àgil, fàcil i segura.

A més, l’AOC s’ocuparà d’impulsar i acompanyar el desplegament del sistema Gàvius en els ajuntaments i ens locals que hi estiguin interessats.

Tota la informació d’aquest projecte es pot trobar al web www.gavius.eu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *