Hèstia

Gestió digital dels serveis socials locals

Antecedents

El projecte Hèstia va néixer al 2005 com una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal del Tarragonès amb la col·laboració del Consorci AOC.

El 16 de desembre de l’any 2013 el Consorci AOC ha signat l’Acord de Cessió del servei Hèstia del Consell Comarcal del Tarragonès al Consorci AOC.

Què és?

El Sistema públic de serveis socials constitueix el conjunt de recursos, prestacions, activitats, programes, projectes i equipaments destinats a l’atenció social de la població, de titularitat de l’Administració de la Generalitat, de les entitats locals i d’altres administracions. Aquest Sistema s’organitza en forma de xarxa i diferencia entre serveis socials bàsics i serveis socials especialitzats.

El servei Hèstia permet gestionar bona part de les matèries que es porten a terme des d’una Àrea de Serveis Socials bàsics. Està format per una sèrie de mòduls que donen resposta al primer nivell del sistema públic de serveis socials, que tenen caràcter polivalent, comunitari i preventiu i als equips multidisciplinaris que el fan servir com a eina bàsica de treball.

Els mòduls dels que consta actualment l’Hèstia són:

 • Atenció Primària
 • Serveis d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD)
 • Serveis de gestió dels Plans de Ciutadania i Immigració
 • Serveis Gestors del Ajuts d’Habitatge
 • Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)
 • Servei d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (EAIA)
 • Gestió de l’agenda dels professionals
 • Cercador
 • Gestió de tràmits
 • Extracció de dades per a informes i memòries

A qui va adreçat

L’Hèstia està adreçat a totes les administracions locals catalanes.

Beneficis

Aporta una manera íntegra, fàcil i intuïtiva de gestionar la informació dels diferents mòduls de què consta una àrea bàsica de serveis socials. Això suposa un valor afegit per a qualsevol administració local perquè l’Hèstia els facilita disposar d’una eina bàsica, de les anomenades solucions claus en mà, per a gestionar les seves àrees de serveis socials, sense necessitat de comprar ni mantenir programaris específics o fets a mida.

Usuaris

Actualment el servei Hèstia l’utilitzen més de vuitanta àrees bàsiques de serveis socials de Catalunya. Entre aquestes, quaranta-dos són de la província de Barcelona i reben suport en primera instància directament de la Diputació de Barcelona. A l’enllaç següent podeu consultar els ens que fan servir l’Hèstia.

Cost del servei

Aquest servei comporta un cost per a els ens beneficiaris que està regulat per un preu públic d’acord amb les Condicions específiques de prestació del servei.

Per sol·licitar el servei Hèstia, cal emplenar el formulari d’alta i lliurar-lo al Consorci AOC a través d’EACAT, en concret a l’apartat “Tràmits”, prestador “Consorci AOC”, tràmit “Sol·licitud Serveis AOC”:

IMPORTANT: si sou un ens de la demarcació de Barcelona, podeu consultar el procediment de sol·licitud del servei a través de l’apartat de Benestar social del web de la Diputació de Barcelona. Per a més informació contacteu amb suportdiba.hestia@diba.cat

Per a dubtes o consultes sobre l’operativa del servei com ara incidències, propostes de millora o modificacions d’usuaris, podeu posar-vos en contacte amb el Servei de Suport de l’Hèstia a través de la icona de suport (flotador). En cas de no tenir-ne accés, a través del formulari de contacte que trobareu al Portal de suport de l’Hèstia; si sou un ens de la província de Barcelona i no teniu accés al servei, heu de posar-vos en contacte a través de l’adreça suportdiba.hestia@diba.cat

Per a consultes sobre l’alta del servei i temes de facturació, contacteu amb el Consorci AOC a través del formulari que trobareu al Portal de suport de l’Hèstia.

Preparats per fer el pas?

El vostre ens pot estar beneficiar-se dels avantatges d'aquest servei en menys de 15 dies des de l'enviament de la vostra sol·licitud.

Connectem

La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
CA ES EN