Inici prèvi acte | Reconeixements

Reconeixements Administració Oberta 2020

L’AOC atorga cada any els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital
L’acte de lliurament se celebrarà el dia 5 de maig a les 17h, en un acte híbrid -virtual i presencial- per estricta invitació.
#FemPaísDigital

Per què és necessari aquest reconeixement?

Per a posar en valor l’excel·lent feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

Iniciativa única i innovadora

L’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades objectivables. Aquesta és una iniciativa del Gabinet Tècnic i el Laboratori d’Innovació de l’AOC.

Com mesurem?

Avaluem amb rigor

Ens basem en una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades de qualitat i contrastables.

Procés obert

La metodologia s’ha co-dissenyat amb experts de gestió pública. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.

D’on treiem les dades?

Les fonts d’informació són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. En l’àmbit de Transparència hem utilitzat les dades obertes del Síndic de Greuges i Infoparticipa (UAB).

Index de maduresa digital 2020

Amb aquesta metodologia mesurem el grau de maduresa digital de la teva administració local. Diposes d’informació rigorosa per conèixer el teu estat de situació, els teus punts forts i els àmbits de millora. I, a més, et podràs comparar amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

Rànquing passada edició 2019