Els Reconeixements Administració Oberta 2022 es lliuraran el 29 de març a Manresa: reserva’t la data

L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2022 tindrà lloc el proper 29 de març a les 17 hores a Manresa, a la Sala Petita del Kursaal. El lliurament dels guardons comptarà amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta de l’AOC, Laura Vilagrà, del president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras i de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Aquesta és la VIII edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que l’AOC atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Està previst que el dia 13 de març es comuniqui quins són els ens que rebran el reconeixement.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa:

  • Ajuntaments d’1 a 500 habitants
  • Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants
  • Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants
  • Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants
  • Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants
  • Ajuntaments de més de 50.000 habitants
  • Consells comarcals

Índex de Maduresa Digital (IMD)

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.

Revisa els teus indicadors

De la puntuació obtinguda en l’IMD s’obté el llistat d’ens guardonats. Per ajustar aquest índex, els ajuntaments i consells comarcals poden revisar les seves dades acccedint al web on publiquem els indicadors de l’Índex de Maduresa Digital 2022 i enviar-nos les esmenes fins al 28 de febrer de 2023.

X