Nou bàner informatiu sobre les properes eleccions municipals a les seu-e i portals de transparència

Per facilitar l’accés a la informació sobre les properes eleccions municipals del 28 de maig hem creat un nou bàner que incorpora informació sobre el detall de les candidatures municipals, així com dubtes associats sobre les eleccions, mitjançant dues figures que s’alternen a tal efecte. Amb anterioritat, a les passades eleccions al Parlament de Catalunya de 2021, vam crear el bàner que informava sobre la sol·licitud del vot per correu mitjançant idcatòbil.

Aquest nou bàner s’ha desplegat als serveis associats amb govern obert, i temporalment substituirà el que reforçava la informació sobre “El Meu Espai”.

bàner informatiu eleccions municipals 2023
Imatge d’una de les figures creades per a fomentar la informació a la ciutadania sobre les properes eleccions municipals

El bàner dona accés als dubtes sobre els processos electorals vinculats a la pàgina web promoguda per la Generalitat de Catalunya, i sobretot, el detall de les candidatures que es presenten gràcies a la col·laboració del CIDO (Diputació de Barcelona) que en el cas dels municipis de la província de Barcelona ens ha facilitat l’extracció de totes les llistes municipals publicades en dades obertes. En el cas de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona, l’accés enllaça als respectius Butlletins Oficials on és senzill poder fer-hi la consulta, sigui per municipi o filtrant a partir de les juntes electorals de zona disponibles.

Des de l’AOC impulsem l’ús de bàners informatius a les capçaleres d’alguns dels nostres serveis. Ho fem amb el doble objectiu de promoure l’ús dels serveis públics digitals i fomentar la pedagogia dels drets que té la ciutadania quan es relaciona amb les administracions públiques. És una actuació senzilla, pràctica i ràpida i que, amb gairebé zero costos, pot arribar a moltes persones.

I si no m’interessa disposar del bàner actiu?

Si un ens no vol disposar del bàner actiu només cal entrar al menú dels serveis de govern obert (rol editor), i accedint a “personalitzar transparència” / bàner desactivar-lo.

Només cal prémer la desactivació de l’únic bàner disponible actualment (“El Meu Espai”), que temporalment s’ha substituït pels de les eleccions. Passades les eleccions municipals, i durant unes setmanes, deixarem inactiva la publicació de bàners per defecte.

Des de l’AOC seguim treballant en noves modalitats de bàners, tant per a donar difusió de nous serveis com per facilitar a la ciutadania conèixer el detall dels seus drets digitals. Una vegada disponibles els anirem promocionant als diferents portals associats als serveis que oferim de govern obert.

X