No t’oblidis de l’AEAT quan renovis el segell cedit a l’AOC

El servei de Via Oberta/AEAT requereix l’ús d’un certificat de segell electrònic, és un dels requeriments tècnics per tenir accés a la consulta.

Es tracta del mateix segell que s’utilitza per a la resta de Serveis AOC. Quan s’apropa la data de caducitat i des de l’ens es fa a renovació del segell (que ha de ser cedit en exclusivitat per ús dels serveis AOC), automàticament es carrega el nou segell pels mateixos serveis en què estava carregat l’anterior.

No obstant, aquesta càrrega automàtica té una excepció. Pel que fa a la consulta de Via Oberta/AEAT, a banda de renovar el segell, també és necessari que s’enviï a l’AEAT la clau pública del segell renovat, per tal d’autoritzar el nou segell per l’accés a les consultes. Un cop l’AEAT confirma per correu electrònic que ha autoritzat el nou segell, cal enviar a l’AOC a través d’EACAT aquesta confirmació, per tal que puguem carregar el nou segell amb la certesa que aquest ha estat autoritzat per l’AEAT, i per tant, garantir que les consultes funcionaran correctament.

És imprescindible doncs, gestionar el nou segell tant a l’AOC com a l’AEAT, atès que si alguna de les dues bandes, no té el mateix segell autoritzat, no serà possible la consulta a Via Oberta/AEAT.

Trobareu recollits tots els passos per renovar el segell per a les consultes de Via Oberta/AEAT a Com renovar un certificat de segell per fer ús dels serveis d’AEAT?

X