L’AOC participa a la Jornada de ciberprotecció per a les administracions locals

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha participat a la Jornada de ciberprotecció per a les administracions locals celebrada a Tarragona i organitzada per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC).

La sessió va ser inaugurada pel delegat de la Delegació Territorial del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, el director general de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, que va presentar el “Model de ciberseguretat per a les administracions locals”, a través del qual l’ACC presta serveis i solucions preventives i de resposta davant de ciberatacs, i el director general de Localret, Andreu Francisco.

Marta Arderiu, subdirectora de Tecnologia i Serveis de l’AOC, va exposar què pot aportar l’AOC en la seva col·laboració amb l’ACC per estendre la cultura de la ciberprotecció a través del serveis que ofereix al món local. També hi van participar a la jornada el cap de servei de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Ajuntament de Tarragona, Pep Budi, i el responsable de sistemes de la Diputació de Tarragona, Òscar Barrufet.

Adreçada al personal de les administracions locals, aquesta jornada també va apropar casos pràctics d’organitzacions que ja s’han adherit i desplegat el Model, el procediment d’enrolament i la resolució de dubtes de les persones presents a la jornada.

X