Presentada la guia “Reptes i oportunitats de la 5G als municipis”

El Consorci Localret i l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) han elaborat un estudi, promogut pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que posa a disposició dels responsables municipals la informació bàsica necessària per entendre la 5G.

La guia “Reptes i oportunitats de la 5G als municipis” té per objectiu dotar les administracions locals de Catalunya, i també als operadors que despleguen la infraestructura i els serveis, d’un element que ajudi i faciliti l’extensió del servei als municipis, ciutats i pobles de tot el país. És una guia didàctica per aclarir dubtes i facilitar que la 5G i les oportunitats que comporta arribin a tota la ciutadania de forma endreçada, eficient i transparent.

El document aporta una visió global i de conjunt dels temes que interessen als municipis. Qüestions com què ofereix la 5G, aspectes tecnològics, aspectes jurídics, els requeriments per al desplegament de la xarxa i els impactes que la 5G tindrà, tant en la gestió municipal, com en la ciutadania i les empreses.

L’informe té molt present que la realitat municipal a Catalunya és molt diversa, i és per això que també aporta tota una sèrie de recomanacions segons la tipologia dels municipis. En aquest sentit, l’estudi incorpora els resultats d’una enquesta realitzada per Localret relativa al desplegament actual de fibra òptica i telefonia mòbil a partir de les dades obtingudes de 444 ajuntaments. Això permet conèixer accions i percepcions sobre el futur desplegament de la 5G i fer una classificació en funció de la demanda, de les infraestructures de telecomunicacions ja desplegades i de components específics (territorial, econòmic singular o de desplegament negatiu).

X