El 15 de març es tanca l’e-TRAM 1.0 dels ens que ja disposen de l’e-TRAM 2.0 (migrats durant 2021)

A finals del passat 2021 es va arribar a l’objectiu de 200 els ens migrats a la nova versió del servei e-TRAM 2.0. Representen unes molt bones xifres, que ens animen a seguir amb els treballs de migració durant tot aquest any 2022, amb l’objectiu de tenir migrat el gran gruix d’ens a la nova solució a finals d’aquest mateix any. 

I com funciona la migració ? 

Avancem en realitzar migracions al territori seguint un criteri “territorial” i de coordinació amb entitats supramunicipals. 

Una vegada planificat un ens des de l’AOC ens hi posem en contacte per a traslladar les diferents tasques que caldrà que porti a terme, tot i que a efectes pràctics bàsicament cal activar el rol/s d’editor a EACAT, ajustar el catàleg de tràmits disponible (per si el vol personalitzar), i sobretot fer el canvi d’enllaços corresponents al web de l’ens en qüestió (apuntant als del nou e-TRAM 2.0). 

I aquí entra el punt clau: els ens migrats a e-TRAM 2.0 mantenen activa la versió anterior de e-TRAM (1.0) durant un  temps suficientment ampli per a poder fer aquestes tasques (al voltant de 2 mesos), però hi ha una data en la que arriba el moment de desactivar la versió antiga.  

Què passarà el 15 de març de 2022? 

El model de desplegament passa per deixar un marge de coexistència d’e-TRAM 1.0  i e-TRAM 2.0 per a que cada ens pugui ajustar el seu catàleg de tràmits i sobretot  els enllaços dels seus portals webs a la nova versió.  

Així doncs, i per a tots els ens on es va migrar la solució el passat 2021, la data del 15 de març és quan es procedirà a fer la baixa automàtica de l’entorn per a la ciutadania de la versió e-TRAM 1.0. Per tant, la versió antiga de l’e-TRAM deixarà de funcionar, i cal que tingueu adequats els enllaços al web.  

Hem enviat comunicats personalitzats a cadascun dels ens, via correu electrònic de l’AOC, o via els consells comarcals i diputacions que col·laboren en els treballs de migracions. Tot i això, podeu consultar si el vostre ens està migrat a l’apartat d’indicadors del servei “Dades del servei”.

Veureu que es pot seleccionar per e-TRAM i e-TRAM2. Cal que seleccioneu e-TRAM 2.0, tot i que es mantindrà la opció de e-TRAM per a històrics, de manera que podreu veure els tràmits realitzats i estalvis per cada versió i per ens. 

Estat del servei e-TRAM 2.0 a 4 de març  de 2022

Tenint en compte la importància de tenir els enllaços actualitzats a la versió e-TRAM 2.0 des de l’AOC enviarem correus recordatoris al contacte tècnic que tenim per a cada ens associat a la migració, i que ens vau fer arribar proactivament.

Per a la resta d’ens que anirem migrant aquest 2022, més enllà dels posts que puguem fer, informarem també de les dates de tancament de manera proactiva i personalitzada.

Encara no tinc e-TRAM 2.0 però vull fomentar-ne la migració al meu ens ?  

Més enllà de la selecció d’ens que puguem establir nosaltres en les diferents fases de migració, ens és clau comptar amb la vostra proactivitat. Tant és així que si teniu interès en què el vostre ens sigui migrat a curt termini a la versió  e-TRAM 2.0, podeu fer-nos un correu electrònic (indicant-nos una persona de contacte) a dinamització@aoc.cat , i tant aviat com ens sigui possible ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de poder agilitzar-la. 

Vull conèixer més detalls sobre e-TRAM 2.0 ? Com ho puc fer ? 

Disposem de la pàgina web del servei amb una entorn de demostració i una presentació del servei. a més a més, durant l’any diferents webinars del servei e-TRAM 2.0 al Campus AOC de formació. Aquests webinars, d’una durada de 2 hores, permeten conèixer més detalls del servei, resoldre dubtes sobre les migracions i interaccionar amb els responsables del mateix.  

Si hi teniu interès, a continuació us indiquem l’enllaç per a consultar dies i hores i fer la inscripció: Campus AOC- Webinar e-TRAM 2.0. Hi trobareu un calendari anual amb totes les dates disponibles dels diferents webinars e-TRAM 2.0 proposats.

Per a qualsevol dubte sobre del servei e-TRAM 2.0, teniu a la vostra disposició el nostre servei de suport. 

X