Valls, guardonat amb un dels premis Alfons Ortuño 2020 pel projecte “OpenVallsChain”

L’Ajuntament de Valls ha estat guardonat amb el primer premi de la categoria “Serveis finalistes” dels premis Alfons Ortuño 2020 el projecte “OpenVallsChain”, un projecte que aplica tecnologia blockchain per oferir dades obertes interoperables, amb plena autonomia als usuaris i de forma descentralitzada. 

La V edició dels Premis Alfons Ortuño a la innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques també ha atorgat tres primers premis a la Diputació de Girona, la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut Català de la Salut en les categories “Organització, processos i gestió econòmica”, “Transparència, bon govern, avaluació i qualitat” i “Desenvolupament d’equips i de persones” respectivament. A més dels quatre primers premis, el jurat ha atorgat vuit accèssits i dos premis especials del jurat. 

Amb el lema “Idees que neixen per ser de tots”, aquesta ha estat l’edició amb més presentació de candidatures des de la primera convocatòria. Se n’han presentat prop d’una cinquantena, el doble que en l’edició de 2018 malgrat el context per la pandèmia. Els premis honoren la memòria d’Alfons Ortuño Salazar, qui fou al llarg dels anys 80 un dels arquitectes de les finances públiques de la Generalitat recuperada, mà dreta del conseller Ramon Trias Fargas, exsecretari general del Departament d’Economia i exsíndic de la Sindicatura de Comptes. 

Ens guardonats

Categoria 1: Organització, processos i gestió econòmica 

 • Primer premi: Diputació de Girona, pel projecte “Servei d’assistència en l’exercici de control intern”. 
 • Accèssits: 
  – Gerència de l’Ajuntament de Barcelona, pel projecte “Incorporació de la perspectiva de gènere a la fiscalitat municipal” 
  Ajuntament de Terrassa, per l’actuació “Igualtats connectades. Interseccionalitat a les polítiques locals”.  

Categoria 2: Transparència, bon govern, avaluació i qualitat 

 • Primer premi: Universitat Pompeu Fabra, pel projecte “Desplegament d’una eina íntegra de gestió de la qualitat: l’aplicació per avaluar les titulacions”. 
 • Accèssits: 
  Paeria de Lleida, pel projecte “Pressupostos oberts”. 
  Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, per la iniciativa “Rendició de comptes de les Cartes de Serveis”.  

Categoria 3: Desenvolupament d’equips i de persones 

 • Primer premi: Institut Català de Salut, pel projecte “Avaluació de directius i comandaments per a l’acreditació positiva i plans de desenvolupament”. 
 • Accèssits: 
  Direcció General d’Administració Digital, pel projecte “ApLAB (laboratoris d’aprenentatge)”
  Departament de Territori i Sostenibilitat, per l’acció “La intel·ligència col·lectiva al servei dels equips i les persones. Projecte Codesenvolupament”.  

Categoria 4: Serveis finalistes 

 • Primer premi: Ajuntament de Valls, pel projecte “OpenVallsChain, portal de dades obertes distribuït”. 
 • Accèssits: 
  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pel projecte “APP FotoDUN. Fotografies geoetiquetades”.
  Agència de l’Habitatge de Catalunya, per l’actuació “Mediem, Xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya”. 

Premis especials del jurat: 

 • Per a la Intervenció General adscrita al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, pel projecte “El web d’ajuts i subvencions a Catalunya: el RAISC i la política subvencional”. 
 • Per al Consell Comarcal del Vallès Occidental, per l’acció “Servei d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania del Vallès Occidental”. 
X