El Congrés Govern Digital 2021 reuneix 2000 participants per avançar cap a una administració plenament digital i oberta

L’edició d’enguany del Congrés Govern Digital ha reunit 2100 participants en la 4a edició del fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic, celebrat a Barcelona els dies 9, 10 i 11 de novembre 2021.

El Congrés Govern Digital 2021, que ha estrenat format híbrid combinant la participació presencial dels ponents amb l’assistència en línia dels participants, ha comptat amb un complet programa de sessions entre les que hi havia ponències, taules rodones, rotllanes i tallers presencials i virtuals. 

La inauguració institucional va anar a càrrec del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró i del president del consorci Localret, Jaume Oliveras. L’acte de cloenda va comptar amb la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

L’edició d’enguany, centrada en la temàtica de les grans exploracions, ha estat molt interactiva i participativa, i el seguiment de les sessions ha estat ampli tant a la plataforma des d’on s’ha emès el congrés com a les xarxes socials. Els més de 2100 usuaris registrats a la plataforma han pogut seguir prop de vuitanta sessions conduïdes per 180 de ponents. També han participat al congrés 56 organismes públics i una trentena d’empreses patrocinadores.

De totes les sessions del congrés, que podeu recuperar en el canal de Youtube del #CGD2021, les més destacades han estat les de la Dra. Nuria Oliver, una de les científiques més prestigioses del món en intel·ligència artificial –“Cap a una Intel·ligència Artificial al servei de la societat”-, la de Jaime Gómez-Obregón, activista per la transparència i la bona gestió pública -“Hackejant la por a la transparència“- i la titulada “Estratègies per impulsar un país digital”, a càrrec d’Àstrid Desset, directora del Consorci AOC, Ester Manzano, directora general de serveis digitals i experiència ciutadana, Núria Espuny, directora general d’Administració Digital i Mario Alguacil, director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Com a novetat, i per premiar l’alta participació de l’audiència que ha seguit aquesta edició a través de la plataforma i de les xarxes socials s’ha guardonat a les cinc persones més actives amb un dispositiu electrònic patrocinat per Berger-Levrault.

Totes les sessions del congrés han estat gravades i estan disponibles al canal de Youtube del Congrés Govern Digital 2021. També està disponible el recull fotogràfic del congrés al canal de Flickr del congrés.

X