Canvis en la tramitació de l’habilitació dels habitatges d’ús turístic

El proper 30 de juny la tramitació de l’habilitació dels habitatges d’ús turístic (inici d’activitat, canvi de titular i baixa) estarà ja disponible des de Canal Empresa, de manera que els titulars hauran de fer l’enviament del formulari amb les dades des d’aquest portal i únicament per via telemàtica.

El procediment serà el mateix que ja fa uns mesos que funciona pels hotels, turisme rural, apartaments turístics i càmpings: el titular presenta la documentació a la FUE des de Canal Empresa, la qual us arriba a EACAT mitjançant el servei anomenat Comunicacions Generalitat- Expedients de Tercers amb l’apunt Habilitació d’Allotjaments Turístics. La FUE us enviarà també en el mateix paquet el document de dades inscriptibles que heu de retornar a la Generalitat esmenat, si escau, per tal que es pugui fer la inscripció, o no, al Registre de Turisme de Catalunya. És molt important que el retorn d’aquest document es faci contestant al requeriment que hi ha dins d’aquest servei i no amb tramesa genèrica. En el cas que la Generalitat faci la inscripció al registre de turisme rebreu el document acreditatiu també a EACAT. Trobareu informació sobre aquest procediment en aquest document.

Per tal que pugueu enviar les dades dels huts que tingueu en tràmit, deixarem obert el servei de comunicació de dades dels HUTS d’EACAT (anotant les dades a l’excel) fins al 15/09/2021.