L’AOC presenta la seva estratègia de dades obertes a la Mobile Week de Ribera d’Ebre

El cap de servei de govern obert de l’AOC, Ferran Farriol i el tècnic informàtic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Albert Pujol han presentat la solució que ofereix l’AOC als ens locals per publicar les seves dades obertes. Es tracta d’un portal autogestionable que permet la publicació de les dades dels ens locals en formats oberts i reutilitzables i que possibilita l’accés a la informació pública, la transparència i la reutilització de dades de manera clara i estructurada.

La jornada de presentació del model de dades obertes de l’AOC s’ha celebrat a Móra d’Ebre en el marc de la celebració de la Mobile Week Catalunya que ha escollit la Ribera d’Ebre com a seu per segon any consecutiu.

El model de portal de dades obertes que ofereix l’AOC és àgil i permet disposar de conjunts de dades municipals comuns per a tot el territori, així com la publicació de dades pròpies, i facilita la sindicació de dades del món local amb la plataforma de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.

El servei de l’AOC a més a més ofereix models estructurats de dades al món local. En la primera fase n’han sigut 5: equipaments, guia de carrers, punts wi-fi, agenda d’activitats i registre d’entitats. Properament s’ampliaran a 18.

Actualment ja hi ha una vintena d’ens locals que publiquen les seves pròpies dades utilitzant el portal AOC, amb més de 150 conjunts de dades publicats.

Assistents a la presentació de les dades obertes de l'AOCDurant la Jornada el cap del servei, Ferran Farriol ha exposat exemples reals d’ús de les dades obertes en diferents administracions locals de Catalunya, com per exemple els casos de Castellar del Vallès amb els conjunts de dades de punts wi-fi al territori i registre de licitadors (amb automatització de dades entre el portal de dades obertes i el portal de transparència). Altres exemples que s’han esmentat han sigut els treballs de Sant Just Desvern (equipaments municipals), Tarragona o El Prat de Llobregat amb dades publicades acompanyades de recursos com mapes, taules o informes.

Aquest model de publicació de dades obertes ha estat adoptat recentment pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que té com a voluntat fer-lo extensiu als ens locals de la comarca, tal i com ha explicat Albert Pujol.

X