Sol·licita la renúncia a rebre propaganda electoral amb idCAT i T-CAT

El termini per fer la sol·licitud finalitza el dia 7 d’octubre

Certificat idCATEl proper 10 de novembre se celebren eleccions generals. Aquesta és la quarta vegada en menys de quatre anys que la ciutadania està cridada a les urnes, un fet que ha incrementat l’interès de la gent per deixar de rebre propaganda electoral per mitjans postals.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) permet tramitar des del seu web l’exclusió del cens que s’envia als partits polítics per a enviaments postals. D’aquesta manera, les persones que hagin fet la sol·licitud abans del 7 d’octubre no rebran propaganda electoral postal a la seva bústia.

Per realitzar el tràmit es necessita un certificat digital, com per exemple idCAT i T-CAT. Si encara no tens el certificat el pots sol·licitar a través d’Internet o presencialment a qualsevol de les Entitats de Registre idCAT ubicades a diverses administracions públiques d’arreu del territori català.

La renúncia a rebre propaganda electoral és possible degut a la modificació de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG) aprovada al desembre de 2018 i aplicada per primer cop a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019. En concret, l’article 39 de la norma indica que “seran ateses les sol·licituds dels electors que s’oposin a la seva inclusió en les còpies del cens electoral que es facilitin als representants de les candidatures per fer enviaments postals de propaganda electoral” sempre i quan es realitzin fins el tretzè dia posterior a la convocatòria d’eleccions.

X