Disponibles els materials de la Jornada de Govern Obert per a electes i personal tècnic local

Amb l’etiqueta #BeWaterMyGov, que ens recorda que tenim dret a governs oberts i transparents com l’aigua, el dijous 10 d’octubre es va celebrar la “Jornada de Govern Obert per a càrrecs electes i personal tècnic municipal” a l’Auditori de l’Espai Francesca Bonnemaison.

Ja podeu consultar els materials de la jornada:

Vídeos de la Jornada de Govern Obert

Presentacions de la Jornada de Govern Obert

Fotografies de la Jornada al canal de Flickr de l’AOC

La jornada fou seguida per prop de 250 assistents amb una destacada presència de càrrecs electes. Basant-nos en les enquestes de satisfacció rebudes fins al moment, podem afirmar que 8 de cada 10 assistents estan “satisfets” o “molt satisfets”.

El cost econòmic global de la jornada, tal i com va indicar el Sr. Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència,  fou de 4.617 €. Aquest import inclou tots els costos directes facturats per a la jornada a excepció de l’espai, que va ser cedit per la Diputació de Barcelona.

Organitzada pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, el Consorci AOC i la Diputació de Barcelona, la jornada va comptar amb la benvinguda institucional a càrrec de Hble. Sr. Alfred Bosch Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i de Il·lm. Sr. Josep Arimany Manso, Diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona.

La ponència inaugural va anar a càrrec de Helen Darbishire, activista en drets humans i en el dret d’accés a la informació pública, fundadora de l’ONG Access Info Europe i membre de l’Open Government Partnership. La seva xerrada inspiradora va donar pas a diferents ponències de caràcter tècnic, que van endinsar-nos en les diferents tasques en què centra els seus esforços la Xarxa de Governs Transparents, com són la transparència i les dades obertes, la participació, la integritat o el retiment de comptes.

Finalment vam poder gaudir d’una excepcional taula d’electes que ens van parlar de govern obert amb moltes metàfores marineres sense deixar de banda els grans reptes pendents, clausurant la jornada Marga Bonmatí, directora de l’AOC, que va agrair l’assistència i va recordar que tenim molta feina per endavant.

Esperem tornar-nos a trobar en una futura jornada de govern obert, que serveixi per a treballar i avançar conjuntament en  tots els reptes apuntats.

X