5 de febrer, Dia Internacional de la Internet Segura

El Dia Internacional de la Internet Segura o Safer Internet Day (SID) és un esdeveniment organitzat per la xarxa Insafe/INHOPE i compta amb el suport de la Unió Europea. El seu objectiu és promoure un ús més segur i responsable de la tecnologia i Internet especialment entre els nens i els adolescents.

La importància d’aquesta festivitat, que se celebra arreu del planeta, fa que sorgeixin moltes iniciatives originals orientades a fer de l’ecosistema d’Internet un espai segur i cívic.

En aquesta sentit, Internet Segura, el programa oficial de la Generalitat de Catalunya encarregat de les actuacions i campanyes de conscienciació i capacitació dels ciutadans en matèria de ciberseguretat, ha desenvolupat tot un seguit de recursos que, sota el lema ‘Fem una Internet més segura. A Internet, fem equip’, volem posar èmfasi en el caràcter transversal de la ciberseguretat i la necessitat de que hi hagi el major número d’actors implicats per aconseguir una Internet millor.

Al web Internet Segura podreu trobar recursos destinats tant a educadors, Com treballar la ciberseguretat a l’aula? com a l’entorn familiar Què hem de fer quan entra una nova tauleta a casa? .

Enguany el lema del Safer Internet Day és ‘Together for a better Internet’, una crida a l’acció perquè totes les parts implicades s’uneixin en l’exercici de crear una Internet millor per a tothom, i especialment per als usuaris més joves. Tota una declaració d’intencions que reforça un fet indiscutible: quantes més persones i entitats ens impliquem en estendre una cultura de seguretat a la xarxa, trobarem cada vegada menys riscos i menys actituds incíviques.

X