Informe de l’activitat de l’AOC (abril 2017): dies de gresca per als serveis

Potser tenien una festa de comiat o han menjat massa mona; la Setmana Santa no se’ls ha posat gaire bé alguns dels serveis de l’AOC perquè, en general, han baixat la seva activitat per sota de la mitjana des de principis d’any.

Aquest és el cas dels tràmits interadministratius (EACAT), que van passar de més de 77 mil el mes de març a poc més de 48 mil a l’abril. Entre els ens que més trameses van enviar trobem els departaments de la Generalitat de Territori, Governació, Agricultura, Interior i Salut. L’e-TRAM també va baixar però no tant, encara que el 89% de les tramitacions van anar a parar a l’instància genèrica. Malgrat tot, el servei du una tendència ascendent i només li falten 12 mil tràmits per assolir el volum total de l’any 2016.

Per la seva banda, l’e-NOTUM i l’e.FACT van marxar de casa rural amb fills o sigui que no van incórrer en gaires excessos; només van disminuir lleugerament la seva activitat respecte el març. Ara bé, si comparem amb l’abril de l’any passat, amb l’e-NOTUM es van dur a terme el doble de notificacions, xifra que augura que enguany es sobrepassarà el total de l’any anterior. Pel que fa a l’e.FACT, encara que es van rebre menys factures, es va arribar a un màxim històric en un mes d’abril: més de 220 mil factures. Com cada mes, entre els deu ens que més en fan ús, sis estan en l’àmbit de la salut i van gestionar més del 25% de les factures.

Hi ha però un servei que no va sortir de festa i es va quedar a casa cuinant torrades de Santa Teresa: com el mes passat, Via Oberta va superar els dos milions de consultes. Dins dels deu usos més freqüents (quasi l’1% del total) està el reconeixement del dret a la justícia gratuïta, una finalitat de Via Oberta molt útil si la gresca ha sobrepassat els límits permesos.

Aquest mes tots els serveis de l’AOC tenen un nivell òptim de disponibilitat, amb una mitjana per sobre del 99%.

Podeu accedir a l’informe complet de les dades d’activitat dels serveis. Abril 2017.

X