El Departament d’Interior ha presentat el projecte de Dades Obertes del cos de Mossos d’Esquadra, impulsat pel Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia. El projecte representa un punt d’inflexió en la publicació de la informació que genera el cos, i el nivell de detall que s’ofereix mostra el convenciment de l’organització per adaptar-se a les demandes actuals de transparència que exigeix la societat.

El portal ha posat a disposició dels ciutadans i les empreses un gran volum d’informació que qualsevol persona podrà utilitzar, reutilitzar i compartir. L’actualització de les dades serà, en gran part, mensual i es farà a nivell d’Àrea Bàsica Policial (comissaries), excepte en aquells casos en què aprofundir en la informació pot comprometre la seguretat de les persones o dels propis agents de policia.

El projecte Dades Obertes s’inicia amb 500.000 registres i en els propers mesos se n’alliberaran de noves. Els registres fets públics són aquells que tenen més transcendència i que poden ser més útils per a la ciutadania, com els fets delinqüencials, les dades organitzatives o els recursos humans o materials del cos. El portal de dades obertes també inclou la informació sobre violència masclista i domèstica, els trasllats penitenciaris o el suport a esdeveniments esportius, entre d’altres.

Les dades estan estructurades en arxius de format obert, interoperables i amb llicències que n’autoritzen la difusió pública.

X